Во рамките на планираните активности на Европскиот проект Просоцијални вредности за реализација на презентации и работилници на наставници во ООУ ,,Климент Охридски,, во Прилеп на 20,10,2018 беше реализирана првата работилница, на која присуствуваа наставници од оддeленска и предметна настава како и стручни соработници од 5 основни училишта во општина Прилеп. На работилницита пред присутните наставници беа презентирани и тековните активности во врска со имплентацијата на проектот Pro Social Values (Просоцијално учење или учење со емпатија) е проект поддржан и финансиран од Erazmus+ KA2 програмата на Европска Унија. На средбата се реализира и практична работилница како пример за развивање и стекнување на просоцијални вештини кај учениците. Исто така пред присутните беше промовиран прирачник со база на просоцијални дигитални игри како и насоки за вклучување на наставници во активности на проектот со учество на јавниот повик „Конкурс за просоцијални работилници“.

Bir Cevap Yazın

Nobody Less sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et