Пријава за учество на конкурс  ,,Pro Social Values работилница,,  за имплементација на позитивни општествени норми и вредности  во образованието.

Покажи ја различноста, Покажи дека се грижишОУ ГРИГОР ПРЛИЧЕВ– OХРИД, Николина Спасеска

ОВОЈ ПРОЕКТ ТРАЕШЕ ПОДОЛГО ВРЕМЕ И СЕ РЕАЛИЗИРАШЕ НИЗ ПОВЕЌЕ НАСТАВНИ ЧАСОВИ И СОДРЖИНИ. УЧЕНИЦИТЕ ПРЕКУ ТЕКСТОВИ ИГРИ И РАЗГОВОР УЧЕА КАКО ТРЕБА ДА МУ СЕ ПОМАГА НА ДРУГАРЧЕТО КОГА МУ ТРЕБА ПОМОШ, КОГА Е ПОРАЗЛИЧНО ОД НИВ. ГЛАВНИ АКТИВНОСТИ БЕА: БОЕЊЕТО НА РАЧИЊАТА И ИЗРАБОТКА НА ПОСТЕРИ И БОЕЊЕ НА ЛИЦАТА И РИТМИЧКИ НАСТАП СО ПЕСНАТА ОБОИ МЕ ОД КАЛИОПИ ( УЧЕНИЦИТЕ ОСВЕН ШТО ИГРАА И ПЕЕА ЗА ТАА ЦЕЛ ЗБОРОВИТЕ ОД РЕФРЕНОТ ГИ ПРЕТСТАВИЈА СО ЗНАКОВНИОТ ЈАЗИК ) СВОЈОТ НАСТАП ИМ ГО ПОСВЕТИЈА НА СВОИТЕ ДРУГАРЧИЊА СО РЕТКИ БОЛЕСТИ. СВОИТЕ ЛИЦА ГИ НАСЛИКАА СО БОИТЕ НА РЕТКИ БОЛЕСТИ И СО ТОА И ОФИЦИЈАЛНО СЕ ВКЛУЧИЈА ВО КАМПАЊАТА 

 #ShowYouRare#ShowYouCare#RareDiseaseDay

УЧЕЊЕ НА ПОЗИТИВНИ ВРЕДНОСТИ – ПОЧИТУВАЊЕ НА РАЗЛИЧНОСТИТЕ,  СОЧУВСТВИТЕЛНОСТ,  ЕМПАТИЧНОСТ

Добавить комментарий

Больше на Nobody Less

Оформите подписку, чтобы продолжить чтение и получить доступ к полному архиву.

Читать дальше